KnollStudio

Wanneer u van moderne meubels houdt, is het design merk Knoll een aanrader. Knoll is een internationaal gevarieerd designmerk die ware klassiekers op de markt heeft gebracht. Het merk werd in 1938 opgericht in New York door Hans Knoll. Ondanks dat het merk al lang bestaat heeft deze altijd vastgehouden aan het moderne design. In combinatie met diverse bekende designers heeft Knoll al vele bekende meubels in de collectie. Denk hierbij aan Knoll stoelen en tafels bijvoorbeeld.

Bekende designers en Knoll

Er zijn een aantal beroemde ontwerpers die voor het design merk Knoll meubels hebben ontworpen. Ludwig Mies van der Rohe bijvoorbeeld. Maar ook designers als Florence Knoll, Maya Lin, Harry Bertoia, Frank Gehry en Eero Saarinen hebben enkele klassiekers ontworpen voor Knoll.

Bekend werk van Knoll
Deze bekende ontwerpers hebben een aantal bekende meubels voor Knoll in de markt gebracht. Van al deze moderne meubels van Knoll zijn replica's in omloop, maar Novalis-O heeft uiteraard alleen de originele werken in de collectie.

Knoll Barcelona Chair

De Barcelona Chair hoort zeker onder de bekende en moderne meubels van Knoll. Deze fauteuil kent zijn oorsprong uit een ontwerp in 1929 en is een ware klassieker te noemen. De Barcelona Chair is een elegante stoel welke is ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe.

Knoll Tulip Chair

De Knoll Tulip Chair kent twee verschillende varianten, de Tulip Arm Chair en Tulip Armless Chair. De naam van deze Knoll stoelen zegt het al, de één heeft armleuningen en de ander niet. De stoelen zijn met vaste- of draaibare voet te verkrijgen en gemaakt van aluminium. Het zitkussen kan van vinyl of leer zijn gemaakt. Beide versies van deze Knoll stoelen zijn ontworpen door de Finse designer Eero Saarinen.

Knoll Saarinen Dining Table

De Knoll Saarinen Dining Table is ook een ontwerp van Eero Saarinen. Deze ovale tafel werd in 1957 uitgebracht en is een prachtige design tafel. De Knoll Saarinen Dining Table is een tafel met één poot in het midden. Er zijn verschillende varianten van deze tafel te verkrijgen waardoor u deze zelf kunt samenstellen naar uw smaak. Tegenwoordig is de Saarinen tafel met marmeren blad weer erg populair.

Buiten deze genoemde artikelen heeft Knoll uiteraard nog meer moderne meubels in de collectie. Wanneer u interesse heeft in het design merk Knoll, of bepaalde meubelen van dit merk, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons via het contactformulier. U bent ook altijd welkom in onze fysieke winkel in Oisterwijk.