Flos

Flos is een Italiaans designmerk dat bekend staat om zijn exclusieve design verlichting. Flos lampen zijn erg populair en er zitten behoorlijk wat klassiekers tussen. Novalis-O uit Oisterwijk heeft diverse Flos lampen in de collectie waaronder enkele ware klassiekers. Zoekt u nog wat mooie sfeerverlichting voor uw woning? Bekijk dan de collectie Flos lampen van Novalis-O.

Over Flos verlichting

Wanneer u van design houdt, wilt u dat niet alleen in uw meubelen en accessoires terugzien, maar ook in de verlichting. Het merk Flos is sinds 1962 actief en uitgegroeid tot internationaal merk welke tot de absolute top hoort in de designwereld. De verlichting van Flos staat bekend voor zijn hoogwaardige kwaliteit, innovatieve technologieën en verrassende ontwerpen die door diverse bekende designers zijn gemaakt. Denk aan Philippe Starck, Achille en Pier Giacomo, Antonio Citterio, Patricia Urguiola en Marcel Wanders bijvoorbeeld.

Bekende Flos lampen

Er zijn verschillende modellen van de Flos verlichting die erg populair zijn. Het merk bestaat dan ook al meer dan 40 jaar, dus dit is niet vreemd. Een aantal bekende Flos lampen lichten we hieronder even toe.

Flos Skygarden

De populaire Flos Skygarden is een lamp die door de Nederlandse designer Marcel Wanders is ontworpen. De lamp is van buiten erg stijlvol en modern, maar aan de binnenkant prijkt een gipsen bloemenkunstwerk. De Flos Skygarden is een populaire en bekende lamp uit de Flos collectie.

Flos Arco

De Flos Arco lamp is een tijdloze booglamp met een massief marmeren voet welke in 1962 al ontworpen is. De Flos Arco vloerlamp is een ware designklassieker en mag in dit rijtje absoluut niet ontbreken.

Flos Smithfield

Smithfield is een lijn van Flos lampen die zowel hanglampen, de Flos Smithfield S, en plafondlampen, de Flos Smithfield C, heeft. De Flos Smithfield lampen zijn één van de meest verkochte lampen van dit designmerk. Het zijn lampen van gelakt metaal/aluminium die een industrieel karakter uitstralen. De designer van de Flos Smithfield is Jasper Morrison.

Heeft u interesse in Flos lampen of wilt u meer informatie ontvangen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. U bent uiteraard ook welkom in onze fysieke winkel in Oisterwijk.