Cassina

Over de hele wereld wordt de naam van Cassina geassocieerd met Italiaans design. Cassina is één van de vele designmerken die u bij Novalis-O vindt. Bij Novalis-O vindt u verschillende populaire meubels van Cassina. Bent u op zoek naar een specifiek item van Cassina? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Over het Italiaanse designmerk Cassina

Wij vertellen u graag wat meer over het bekende designmerk Cassina. Cassina is een Italiaans designmerk en sinds 1927 marktleider op het gebied van design en het produceren van originele, hedendaagse meubelen.
In de jaren '50 heeft Cassina beroep gedaan op de talenten van vooraanstaande designers als Gio Ponti, Afra en Tobia Scarpa, Mario Bellini en Vico Magistretti.

Bekende designs van Cassina

Het Italiaanse designhuis maakt tegenwoordig steeds meer gebruik van moderne techniek. De comfortabele fauteuils, stoelen en banken krijgen hierdoor net dat beetje extra. Maar Cassina staat natuurlijk ook bekend om de prachtige bijzettafels, salontafels en eettafels.

Cassina LC

Een van de bekendste designs is de chaise longue LC4 van Cassina. Ontworpen in 1928 door de bekende ontwerper Le Corbusier in samenwerking met Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Ook de LC2 van Le Corbusier is erg geliefd, mede dankzij het iconische ontwerp.

Cassina Maralunga

Ook de Maralunga is een echte klassieker. Deze veelzijdige bank heeft een ultiem zitcomfort. De hoofdsteunen zijn per zitplaats te verstellen. Zo creëert u eenvoudig een comfortabele hoofdsteun.

Cassina Red and Blue

De Cassina Red and Blue, ontworpen omstreeks 1918-1923, is een iconisch ontwerp van de Nederlandse ontwerper Gerrit Rietveld. De 'Rietveldstoel' heeft een frame van zwart hout met blauwe zitting en rode rugleuning. Novalis-O heeft dit unieke design meubelstuk van Cassina voor u in de collectie.

Wilt u meer weten over de designmeubels van Cassina of heeft u vragen over een specifiek meubelstuk? Via het contactformulier kunt u altijd contact opnemen met Novalis-O. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze fysieke showroom in Oisterwijk.