Baxter

Ondanks dat Baxter een Italiaanse herkomst kent, stralen de design meubels een authentieke Engelse sfeer uit. Baxter is een unieke fabrikant die de pracht van het ambacht in eren houdt, maar toch constant vernieuwend weet te zijn. De unieke meubelcollectie van Baxter bestaat uit prachtige eyecatchers die een echte aanvulling zijn op ieder interieur. De banken, stoelen, fauteuils, kasten en bedden staan voor authentiek Italiaans design.

Italiaanse design meubels

De design meubels van Baxter design worden geproduceerd in een eigen fabriek in Italië. Deze fabriek bevindt zich in de gemeente Lurago d'Erba in de provincie Como. Dankzij de jarenlange ervaring en het ambachtelijk vakmanschap, zijn alle Baxter meubels perfect, tot in het kleinste detail. Neem bijvoorbeeld de Baxter Dalma stoel: een prachtige fauteuil met lederen bekleding ontworpen door Draga & Aurel. Maar ook de Baxter Tactile is een uniek exemplaar. Een van onze favorieten is de Baxter Colette Little, ontworpen door Roberto Lazzeroni.

De mooiste materialen

Baxter maakt alleen gebruik van de beste materialen. De prachtige stoffen en exclusieve leersoorten komen bij de Baxter meubels geheel tot hun recht. De unieke afwerkingen geven de Baxter meubels net nog dat beetje extra. Het is dan ook niet voor niets dat er, onder andere in Rome en Milaan, diverse 5-sterren hotels zijn waar zogenoemde Baxter-lounges zijn geopend. Plof neer op een Baxter design bank of geniet van een goede kop koffie aan een Baxter design tafel.

Bekende designers

Een van de bekendste designers van Baxter design is Paola Navone. De Italiaanse architecte en designer staat bekend om tal van prachtige design meubels, lampen, serviezen en sieraden. Ze weet als geen ander oud Oosters vakmanschap te combineren met modern Westers design.

Roberto Lazzeroni combineert het verleden met de toekomst. Voor Baxter design heeft hij onder andere diverse stoelen en kasten ontworpen. Zowel design als comfort komen geheel tot hun recht in de Baxter meubels van Roberto Lazzeroni.

Wilt u meer weten over het Italiaanse designmerk Baxter? Of een van de meubels in het echt bekijken? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 13 528 81 09 of info@novaliso.nl.