B & B Italia

Liefhebbers van design meubels kunnen niet om het designmerk B&B Italia heen. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het merk zijn oorsprong in Italiƫ. In 1966 werd het bedrijf opgericht door de familie Busnelli en door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende designmerken. Samenwerkingen met bekende designers zoals Patricia Urquiola en Antonio Citterio hebben geleid tot design meubels die bekend staan om de tijdloze, creatieve en innovatieve designs.

Bekende designers en hun klassiekers

Verschillende internationale designers hebben hun hand gelegd aan de design meubels van B&B Italia. Zo zijn veel van de meubels van de hand van Antonio Citterio. Neem bijvoorbeeld de prachtige Edouard-collectie, de unieke Richard-collectie en de bekende Charles bank. Maar ook Patricia Urquiola heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerpen van design meubels. Zo is onder andere de bekende B&B Italia Husk collectie (waaronder de Husk bank, Husk fauteuil, Husk eetkamerstoel en Husk bijzettafel) ontworpen door Patricia Urquiola.

De B&B Italia Husk collectie

Een van de meest succesvolle collecties is de B&B Italia Husk collectie met liefhebbers over de hele wereld. De uitgebreide B&B Italia Husk collectie is veelzijdig en hierdoor is er voor iedere wens en plaats een geschikt meubelstuk beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de comfortabele B&B Italia Husk fauteuil of de Husk bank. Maar ook voor kleinere meubelstukken zoals de B&B Italia Husk eetkamerstoel of Husk bijzettafel vindt u in de Husk collectie altijd een perfect meubelstuk.

Een diverse collectie

Ondanks dat B&B Italia al lang bestaat en een echt familiebedrijf is, blijft het bedrijf vooruitstrevend. Niet voor niets investeert het bedrijf jaarlijks zo'n 3% van de totale omzet in nieuw onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe design meubels. Mede dankzij deze investering wist de familie Busnelli een vooruitstrevend opvulschuim te ontwikkelen. Dit schuim geeft de meubelen een uiterst comfortabele zit.

B&B Italia bij Novalis.O

Benieuwd geworden naar de gehele collectie van dit prachtige Italiaanse merk? Voor de beste design meubels bent u bij Novalis.O in Oisterwijk aan het juiste adres. Wij heten u dan ook van harte welkom in onze showroom met ruime B&B Italia studio. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar voor vragen en geven u graag advies.