Flexform Groundpiece: één van de populairste design banken

De Groundpiece bank is een echte klassieker uit de collectie design meubels van het Italiaanse Flexform. Het model, van de hand van Antonio Citterio, is inmiddels uitgegroeid tot een heus icoon. Vorig jaar vierde de Groundpiece bank van Flexform zijn vijftiende verjaardag, maar de design bank is nog steeds erg geliefd. Daarom in deze blog een eerbetoon aan de Flexform Groundpiece.

De geschiedenis van de Flexform Groundpiece

De bekende Italiaanse designer Antonio Citterio heeft de Flexform Groundpiece bank in 2001 ontworpen. Hiermee introduceerde hij een nieuwe, revolutionaire manier van zitten. Door het gebruik van kussens van ganzendons en de lage, diepe zit was de bank veel minder formeel dan veel andere banken uit die tijd. Inmiddels is de Flexform Groundpiece uitgegroeid tot één van de bekendste design banken.

Altijd de perfecte indeling

Antonio Citterio heeft voor de Flexform bank diverse losse elementen ontworpen die geheel naar wens te combineren zijn. Kiest u voor een 2- of 3-zitsbank of gaat u toch liever voor een gezellige hoekbank of een compleet lounge- en leefeiland? Doordat u de indeling van de bank helemaal zelf kunt bepalen, kunt u met de Flexform Groundpiece blijven variëren. Bovendien is de armsteun ook leverbaar met opbergruimte. De armsteun is in dat geval afgewerkt met tuigleer.

Het ultieme zitcomfort

Maar de Groundpiece design bank is niet alleen een uitblinker op het gebied van design. Neem plaats en u begrijpt precies wat we bedoelen. Deze design bank van Flexform biedt geweldig comfort. Kiest u voor een zachte zit met kussens die gevuld zijn met dons? Of liever stevige kussens voor wat extra ondersteuning? Dan kan ook het hoogwaardig dacron worden toegepast. Door de diepe en ondiepe delen met elkaar te combineren, is er voor iedereen een gepast zitcomfort te realiseren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Flexform design bank? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste opstelling en uitvoering. Bovendien heten wij u van harte welkom in onze showroom in Oisterwijk. Hier vindt u twee hoekopstellingen van deze stijlvolle en comfortabele design bank.

Flexform Groundpiece: één van de populairste design banken

 

Stel ons een vraag

Ook interessant om te lezen

De plafonnière is terug weggeweest

Lees verder

De plafonnière is terug weggeweest

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe verlichting denkt u misschien niet direct aan een plafondlamp. We horen mensen dan oo… Lees verder

In de spotlights: onze 10 favoriete lampen

Lees verder

In de spotlights: onze 10 favoriete lampen

Verlichting is niet alleen praktisch, maar kan een sfeerloze ruimte ook een stuk levendiger maken. Benieuwd naar onze fa… Lees verder

B&B Italia: onze 10 favorieten

Lees verder

B&B Italia: onze 10 favorieten

B&B Italia is een van onze favoriete designmerken. Elk ontwerp van B&B Italia is uniek en een resultaat van creativiteit… Lees verder